top of page
car-wash-detailing-station.jpg

Pakej Polish Kami

Kenapa pilih perkhidmatan Polish di Jupiter?

quality.png

Konsultansi Profesional

Pekerja kami dilatih dan mahir dalam penggunaan alatan moden untuk mengenal pasti tahap penggilapan yang tepat untuk kereta anda.

shampoo.png

Mesin Polish/Pad dan Ubat Polish

Kami menawarkan 15 jenis pad penggilap, 5 mesin penggilap dan pelbagai cecair penggilap untuk menaikkan seri pada kereta anda.

paint.png

Paint Leveling

Kami mempunyai kepakaran untuk memperbaiki spray-paint job yang tidak sempurna untuk mengekalkan warna serta memberikan kejelasan, ketajaman dan kilauan sebuah SHOW CAR pada kereta anda.

unnamed.jpeg
Car Polish Product

Basic Polish

Paint Deep Cleaning + Waxing

(Estimate 1-2 Hours)

Paint Cleaning Polish memberikan kilauan dan perlindungan. Pilihan ini sangat sesuai untuk memastikan cat anda kelihatan menarik.

 

Walau bagaimanapun, ia tidak akan memperbaiki pusaran atau kesan calar yang sudah sedia ada.


Proses dimulakan dengan cucian menggunakan sistem dua baldi kami berserta denganwash mitt dan microfiber towel.


Permukaan cat dirawat dengan Tar-X dan Magic Clay Cloth untuk menghilangkan serpihan yang tinggal.
Proses dilengkapkan dengan Crystal Block Wax untuk menambahkan kilauan dan juga perlindungan.

Start From

Get Free Quote

Advance Polish

Eliminate Deep Swirls , Watermark , Scratch & Others Defect

(Estimate 3-4 Hours)

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan pusaran, kesan water mark atau kehilangan definition pada warna? Anda mungkin boleh mempertimbangkan pakej Advance Polish kami.


Advance Polish menghilangkan 70% hingga 80% kecacatan dari cat anda. Kami menggunakan sebatian khas untuk menghilangkan pusaran, calar, dan kecacatan rawak dari clear coat kereta anda.


Keseluruhan proses dilakukan di bawah spotlight putih untuk memastikan bahawa sebahagian besar pusaran dalam / sederhana atau kecacatan pada cat telah berjaya diperbaiki.

Start From

Get Free Quote

iStock-513324604.jpeg
Jupiter-2-polish.jpg
Buffing a Car
Jupiter-2-polish.jpg

Professional Polish

Eliminate Deep/Light Swirls ,Halogram , Watermark and Other Defects

(Estimate 5-7 Hours)

Pakej ini memulihkan cat kereta anda untuk menjadikannya lebih menyerlah secara visual.
Proses dimulakan dengan hand wash yang teliti serta decontamination kereta secara menyeluruh.


Ini bertujuan untuk membuang sekitar 85% kecacatan dari cat anda dan meninggalkan permukaan yang bersih dan sempurna. Kami menggunakan sebatian khas untuk menghilangkan pusaran, calar, dan kecacatan rawak dari lapisan clear coat kereta anda.
Penggilap digunakan untuk menghilangkan pusaran atau calar yang ringan untuk menambahkan kejelasan optik dan kedalaman pada cat.


Proses dilengkapkan dengan aplikasi Sealant Wax untuk perlindungan tambahan.


Keseluruhan proses dilakukan di bawah spotlight putih / kuning untuk memastikan bahawa sebahagian besar pusaran dalam / sederhana / atau kecacatan cat telah diperbaiki.

Start From

Get Free Quote

Paint Leveling + Correction :

Permanent Mirror Quality

(Estimated 2-4 Days)

 Kilauan Permanent dan kesempurnaan cat anda. 


Proses dimulakan dengan hand wash yang teliti serta decontamination kereta secara menyeluruh.


Setelah permukaan kering dan bebas dari sebarang pencemaran, kami menggunakan sebatian khas dan Polish untuk menghilangkan calar dari panel ke panel secara individu. 


Selepas pembetulan awal, keseluruhan kereta akan diperiksa semula dengan teliti untuk mencari sebarang kesan yang mungkin masih ada. Proses ini telah terbukti dapat menghilangkan 95% kecacatan dari kereta anda.


Kami sangat mengesyorkan menaik taraf kepada Sealant Wax atau Crystal Glass Coating untuk mengekalkan kilauan kereta anda terus di tahap yang optimum.

Start From

Get Free Quote

AdobeStock_164247168.jpeg
Jupiter-2-polish.jpg
unnamed.jpeg
Jupiter-2-polish.jpg

Headlight Restoration

(Estimated 1-2 Hours)

Prestasi lampu depan tidak boleh diambil ringan. Ia bukan sahaja membolehkan anda melihat jalan raya, tetapi mereka juga membolehkan pemandu kenderaan lain melihat anda.


Sebilangan lensa lampu depan diperbuat daripada plastik polikarbonat. Plastik yang kuat ini tahan lasak dan susah pecah, tetapi ia tidak serasi dengan pendedahan cahaya matahari yang berpanjangan.


Langkah pelindungan yang biasanya diambil oleh pengeluar kereta ialah dengan cara menutup lensa dengan UV protective film. Tetapi lama-kelamaan film ini akan dihancurkan oleh sinar UV, yang menyebabkan plastik mengoksida.


Sekiranya lampu depan anda mula kabur atau menjadi kekuningan, maka jelas proses pengoksidaan telah dimulakan. Kunjungilah Jupiter Car Wash and Detailing dan kami akan menyelesaikannya dengan UV Protection Coating + Warranty yang disediakan!

Start From

Get Free Quote

Chrome Restoration

(Estimated 1-2 Hours)

Bahagian Chrome yang berkilat meningkatkan nilai estetika kereta dan menjadikannya kelihatan baru. Oleh itu, jangan risau jika bahagian krom pada bumper, rim, hubcaps atau trim anda berkarat atau teroksida; kerana anda masih dapat mengembalikan kilauannya yang asal.


Penyaduran Chrome berkualiti tinggi dapat menahan karat untuk jangka masa yang panjang. Maintenance juga penting untuk bahagian-bahagian ini. Sekiranya Chrome berkarat dibiarkan terlalu lama, ia boleh terhakis dan berlubang secara kekal. Tetapi jika anda mengambil langkah awal, ianya masih boleh diselamatkan. 


Jangan risau, Jupiter Car Detailing mampu mengembalikan seri bahagian krom / logam anda dan menjadikannya cerah, berkilat dan serba baru.

Start From

Get Free Quote

2-14.jpeg
Jupiter-2-polish.jpg
Griots_Fine_Glass_Polish_029.jpeg
Jupiter-2-polish.jpg

Window Restoration

(Estimated 2-3 Hours)

Water Spot atau Watermark adalah masalah yang biasa di kalangan pemilik kereta zaman kini. Sebilangan besar kereta terjejas kerana terdedah pada hujan asid, pencemaran udara, dan sinaran matahari yang terik.


Tahap kerosakan yang disebabkan oleh bintik-bintik dan kesan air biasanya bergantung pada betapa efektifnya permukaan cat atau kaca dilindungi. Water Spot atau Watermark yang teruk biasanya berpunca daripada bahan kimia dalam titisan air yang bertindak balas dengan permukaan (cat, cermin, plastik, getah) yang meninggalkan tompok-tompok yang tidak sedap dipandang tetapi juga membahayakan kerana mengganggu penglihatan anda semasa memandu.


Hubungi kami sekarang dan kami akan mengembalikan tingkap kereta anda supaya jelas seperti sediakala.

Start From

Get Free Quote

bottom of page